Συμβουλές για γιορτινές φωτογραφίες

Αυτές τις τόσο ξεχωριστές μέρες του χρόνου οι φωτογραφίες δεν μπορούν να λείπουν από την εορταστική μας διάθεση.

Πως όμως θα τραβήξουμε λήψεις οι οποίες θα αναδεικνύουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι σημαντικά για εμάς; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες για να γεμίσετε τα άλμπουμ σας και για να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία για φωτογράφηση αυτή την εποχή είναι μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τραβήξτε φωτογραφίες μπροστά του ή δίπλα του κρατώντας πάντοτε τα φωτάκια out of focus ώστε να πετύχετε ένα bokeh εφέ.

Απενεργοποιήστε την αυτόματη εστίαση, για να επιλέγετε εσείς το στοιχείο ή το πρόσωπο που θέλετε να τονίσετε.

Με τις φωτογραφίες που θα τραβήξετε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα story, ξεκινώντας από το αρχικό στάδιο του στολισμού και φτάνοντας μέχρι το άνοιγμα των δώρων.

Στο άνοιγμα των δώρων εστιάστε στα πρόσωπα για να καταγράψετε τα συναισθήματα του ενθουσιασμού και της χαράς.

Μέσα σε μία φωτογραφία δεν μπορούμε να τονίσουμε τα πάντα δηλαδή και τον στολισμό και το συναίσθημα του ανθρώπου που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, αν προσπαθήσουμε να το κάνουμε τελικά η φωτογραφία δεν θα έχει την επίδραση που θα θέλαμε να έχει. Έτσι εστιάζουμε στον άνθρωπο και αφήνουμε τον στολισμό στο backround.

Για να φωτογραφίσετε τα στολίδια στο δέντρο επιλέξτε ένα ανοιχτό διάφραγμα (π.χ  f/2.8) έτσι ώστε ο φόντος να μένει ανεστίαστος και να τονιστεί το στολίδι ή ομάδα των στολιδιών που θέλετε να αναδείξετε.